De onwerkelijke werkelijke droom (NL)

Hallo daar koud België! 🙂

Ondertussen zijn er al 16 dagen gepasseerd sinds mijn laatste post. 16 dagen die eigenlijk aanvoelen als drie dagen. De tijd gaat hier dan ook ongeloofelijk snel. Januari loopt op zijn einde en ik kan het bijna niet vatten dat dat betekent dat ik al een hele maand alleen aan het reizen ben. Ik kan het ook helemaal niet vatten dat het januari is want de temperatuur ging nog geen enkele dag onder de 30 graden. Maar ik kan jullie zeggen dat het hier goed gaat! Goed als in ik weet niet meer waar te starten als ik jullie wil vertellen over die afgelopen 16 dagen. Ingewijd worden door een monnik, muziekles geven aan kinderen, rondwandelen in Kuala Lumpur, Ho Chi Minh, Phnom Penh en nog vele andere plaatsen, zonsopgang aan Angkor Wat of zonsondergang aan de Petronas Towers zijn slechts een kleine selectie van wat het leven mij brengt op deze moment! Gelukkig voor jullie en voor mezelf ben ik alvast iets beter in het posten van mijn dagelijkse video’s. Op die manier kunnen niet alleen jullie een beetje volgen waar ik uithang, maar kan ik zelf ook bijhouden wanneer, waar en met wie ik welke dag heb doorgebracht. Voor het verwerken van de dagen heb ik nog geen tijd gehad, voorlopig is het leven en beleven en alles samen één grote onwerkelijke werkelijke droom.

Heb ik daar ergens alleen reizen gezegd? Dat woord mag je opsplitsen in twee delen. Want we reizen hier all als een! Elke dag opnieuw, zelfs op de meest afgelegen plaatsen vinden wij reizigers elkaar om de dag, soms meerdere dagen of soms maar voor een uurtje de tijd samen door te brengen. Samen iets eten, iets gaan drinken, in de bus zitten, dingen bezoeken of gewoon aan het zwembad liggen is wat we hier dagelijks samen doen. En daarbij houden wij geen rekening met hoe je eruit ziet, waar je vandaan komt, waarom je alleen aan het reizen bent of welke andere vreemde onderverdeling dan ook. De momenten dat we hier echt alleen zijn, zijn ook de momenten dat we daar bewust voor kiezen. Wanneer je even genoeg hebt van de small-talks of wanneer je de tien mensen die je die dag bent tegengekomen weeral eens niet meer uit elkaar kunt houden..

Ohja, had ik jullie al verteld over de koude douches in de hostels? Of over de mensen die midden in de nacht het licht met het nodige lawaai aandoen? Of misschien de hostels waar de kakkerlakken over de vloer lopen? De lange oncomfortabele busreizen? Of de rugzak die je soms een hele dag moet meesleuren in dit warme weer? Absoluut niet! Het leven is te goed hier, dus die dingen nemen we er met plezier bij! 🙂

Veel liefs, zie jullie allemaal graag.

Tot snel, Yentl.

(Filmpjes zijn te bekijken op Instagram (@yentldoggen), op YouTube onder de zoekterm Yentl Doggen Travel of op mijn website!