Reizen door Azië (NL)

Hallo daar thuisfront! 🙂

Ondertussen is mijn reis al aan zijn 10de dag toe en is het dus stilletjes aan tijd voor een tweede post! Zoals de meeste onder jullie al weten heb ik besloten op Instagram (@yentldoggen) van elke dag een korte samenvatting-video te posten. Voor degene die geen Instagram hebben en er ook geen willen aanmaken post ik ze ook op Youtube! Ik zal op het einde van deze post de link delen! 🙂 Het is van hieruit alvast superleuk om te zien dat ik steeds nieuwe volgers heb op deze blog en mijn video’s leuk worden gevonden! Bedankt daarvoor! Ik zie jullie ook supergraag! ❤️ 🙂

Mijn reis zet zich hier in snel tempo voort en op deze 10de dag heb ik de overstap gemaakt van Thailand naar Cambodja. Wat eerst een vrij eenzame avond leek te worden is uiteindelijk uitgedraait in opnieuw een avond in leuk gezelschap! Minder soloreizigers hier dan op mijn vorige bestemmingen maar voorlopig doet mijn sociale capaciteit zijn werk :). Voor de afgelopen dagen heb ik de bijnaam ‘the matchmaker’ gekregen. Dit omdat ik alle mensen die ik in Bangkok heb leren kennen heb gekoppeld met de soloreizigers die ik in Chiang Mai heb leren kennen. Mijn plannen gingen helaas een andere richting uit maar dat hield de mensen daar niet tegen om me nog steeds foto’s te sturen van hun avonden samen. Over Thailand kan ik vooral zeggen dat het er heerlijk was! Ik ben er maar relatief kort geweest maar denk dat ik er heb uitgehaald wat er uit te halen was op deze tijd. Naast het leren kennen van de grootstad Bangkok heb ik kunnen kennismaken met het klassieke Thailand in Ayutthaya en het iets wat rustigere Noorden in Chiang Mai. Supertof en opnieuw klaar voor het volgende avontuur. Thailand was alvast een goede starter voor deze reis want met Cambodja binnen te komen ben ik volgens mij ook 50 jaar terug in de tijd gegaan. Benieuwd wat de volgende dagen gaan brengen maar met Ankor Wat in het vooruitzicht ziet het er niet slecht uit!

Wat het reizen zelf betreft ben ik al helemaal aangepast aan de situatie van een soloreiziger. Elke dag is het een beetje overleven op de onvoorspelbare situatie en niet weten wanneer je precies gaat slapen. Ook niet weten welke dag het is of wat je de volgende dag gaat doen is dagelijkse kost. Het is elke dag opnieuw opzoeken wat de topattracties in de buurt zijn of in welk hostel je deze keer gaat terecht komen. Mijn impulsiviteit beleeft hier alvast gloriemomenten en dat mag best nog even zo blijven. Ik heb het hier naar mijn zin. Dat gezegd zijnde hoop ik dat dat voor jullie ook zo is. Maak iets moois van 2019. Hoewel ze hier de 5de februari pas nieuwjaar vieren is happy new year (maar dan op zijn Aziatisch gezegd) hier nog steeds van toepassing!

Veel liefs, jullie Aziatische correspondent, Yentl

YouTube: https://youtube.com/channel/UCdgG-TGuHJdLocnEnZDp4kQ/videos